Interview makelaar: ‘Wonen aan het water dicht bij de stad”

22 juli '24

Wonen op een unieke plek, nabij het Woldmeer en dicht bij de gezellige stad Groningen. Dat kan in woonwijk De Zeilen. De woningen van het nieuwbouwplan De Driehoek gaan na de zomer in de verkoop. Nog even geduld dus, maar als het zover is, begeleidt Lamberink Makelaars & Adviseurs jou richting een succesvolle aankoop. Wij stellen je alvast voor aan nieuwbouwspecialisten Anita Timmer en Thekla Baron RM RT.

Expert in Noord-Nederland

Met 10 vestigingen verspreid over de noordelijke provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel kent Lamberink Noord-Nederland door en door en dat geldt ook voor Anita en Thekla. Anita zit al zo’n 8 jaar in de makelaardij en daarvoor heeft ze bij een bouwbedrijf de kopersbegeleiding gedaan. “Mijn regio is de provincie en de stad Groningen.

nieuwbouw de zeilen groningen makelaar

Ik heb meerdere projecten in Meerstad verkocht dus ik ken de hele situatie daar goed. Niet alleen De Driehoek, maar ook andere uitbreidingsgebieden in Meerstad. Ik weet precies welke doelgroepen en voorzieningen daar allemaal zitten. Door mijn achtergrond is het hele traject dat hierna komt bij mij ook bekend en dat is een groot voordeel”, vertelt Anita.

Alle expertises in huis

Thekla is sinds 2012 werkzaam in de makelaardij en werkt sinds 2021 als nieuwbouwmakelaar bij Lamberink. “We hebben alle expertises in huis, van bestaande bouw en nieuwbouw tot hypotheken, verzekeringen en bedrijfsonroerend goed. Zo blijven de lijntjes kort en dat is fijn voor de koper. Zo zijn we een spin in het web en kunnen we de klant in alles ontzorgen”, legt Thekla uit.

nieuwbouw de zeilen groningen makelaar

“Voordat geïnteresseerden bij ons aan tafel zitten is het handig dat ze al een hypotheekgesprek hebben gehad. Zo niet, dan plannen we dat voor ze in bij onze collega’s. Vervolgens gaan we duidelijk en stapsgewijs door alles heen. Er komt zoveel op je af in een nieuwbouwtraject. We proberen zo goed mogelijk aan te voelen wat de klant nodig heeft, zodat ze het volledige plaatje hebben om een goed besluit te nemen.”

image alt

Begeleiding in het koopproces

Anita en Thekla zijn voornamelijk het aanspreekpunt in het voortraject. Anita: “We lichten het hele traject toe, de woningen, de situatie, de wijk en wat ze kunnen verwachten. Als er wijzingen zijn die ze graag doorgevoerd zien, dan kijken wij of dat kan en mag. Sanitair en tegelwerk zit er bij nieuwbouw bijna altijd in dus dat wordt door de ontwikkelaar vooraf bepaald. We proberen altijd de koopbeslissende vragen te beantwoorden en de detailvragen zijn voor de kopersbegeleider”, legt Thekla uit. “Als je bij ons aan tafel zit en je tekent het contract dan kan het nog een tijd duren voordat je er woont. Dat is echt anders dan bij bestaande bouw. De planning is om na de zomer te starten met de verkoop en dan moet er eerst 70 procent verkocht zijn voordat ze starten met bouwen. Dat is iets dat wij op de nieuwbouwafdeling goed kunnen uitleggen.”

Alle voorzieningen zijn er

Meerstad heeft verschillende deelgebieden en is inmiddels een dorp op zich. “De woningen in Meeroevers en Groenewei zijn allang verkocht en bewoond. Alle voorzieningen zijn er al. Je hebt 2 basisscholen, horecagelegenheden, sportclubs en een grote supermarkt die zelfs een architectuurprijs heeft gewonnen. Ook heb je een goede busverbinding naar de mooie stad Groningen. Er is een goed fietspad aangelegd en met de fiets ben er je er in ongeveer 25 minuten. Het is dus vlakbij Groningen, maar toch ervaar je de rust en gemoedelijkheid van een dorp. Ze hebben de autowegen aangepast zodat die verbinding ook goed is. Daardoor zien we dat steeds meer mensen uit de stad naar Meerstad verhuizen”, vertelt Anita.

 

image alt

Diversiteit aan woningen

“Ik vind het altijd mooi als een project een divers aanbod heeft. Dat is bij De Driehoek ook het geval”, laat Thekla weten. “In Meerstad zijn de kavels ook best wel ruim en de architectuur is prachtig. Er komen vrijstaande woningen, gezinswoningen, maar ook levensloopwoningen waar veel vraag naar is. Die doelgroep wordt dus ook bediend. Veel woningen liggen aan het water, dus het water speelt een heel grote rol in Meerstad. Door het Woldmeer is het voor waterliefhebbers en -sporters een unieke plek. Als je zelf een bootje hebt, kun je op verschillende plekken aanleggen. Meerstad denkt daar ook in mee. Bureau Meerstad is onderdeel van de gemeente Groningen en die hebben in de wijk een vast kantoor. Daardoor weten ze ook echt wat er speelt in de wijk.”

Meerstad; voorloper in (duurzaam) wonen

Meerstad is een voorloper als het gaat om gasloos wonen. “Alle woningen in Meerstad zijn gasloos. Ook toen het nog niet de eis was, werden hier de woningen al gasloos opgeleverd. In Meerstad woon je dus overal comfortabel, duurzaam en energiezuinig. Meerstad heeft ook een heel uitgebreide website met veel informatie en ze organiseren ook veel leuke dingen. Er zit een leuk strandje vlak bij De Zeilen waar ze veel organiseren voor de bewoners van Meerstad. Dat doen ze echt heel goed. Als je interesse hebt in De Driehoek dan geef ik als tip; abonneer je ook op de nieuwsbrief van Meerstad. Aanrader!”, aldus Anita.

Contact Iets vragen?
Ook hier wonen? Bekijk het aanbod